You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

23
лют
23
лют

Виставковий зал ПЕРІ

23 лют. 2023 р.


⠀⠀⠀

Команда ПЕРІ згадує Bauma 2022, як одну з найуспішніших виставок, на якій на було представлені численні інновації в сегменті опалубки та будівельних риштувань, а також відбувалось безліч захоплюючих бесід та дискусій. Локацію ПЕРІ відвідали більше ніж 200 000 гостей заходу.

Визначним моментом цьогорічної виставки Bauma стало розширення презентаційної площі ПЕРІ для того, щоб розмістити додатковий стенд 3D Construction Printing на свіжому повітрі. Поруч зі стендом для 3D-друку стояли стенди компанії Schaltec GmbH,  що займається оцінкою вартості та торгівлею вживаної опалубки, системами риштувань та супутніми компонентами, яка є членом групи ПЕРІ.  Також ми продемонстрували альтернативні та екологічні методи будівництва з використанням технології MESH і форм TwistBlock Moulds.

 

Друк маленьких будиночків на 3D принтері протягом всієї виставки

Технологія 3D друку в галузі будівництва продовжує розвиватись, з минулої виставки Bauma портфоліо рішень ПЕРІ значно розширилось. Розмір та об’єм предметів надрукованих на 3D принтері були абсолютно неперевершеними: відвідувачі щодня спостерігали за тим, як експерти ПЕРІ друкували новий крихітний будиночок у Мюнхені. Власне 3D принтер працював щодня, протягом всієї вставки, від самого початку до моменту, коли виставковий центр зачинив свої двері для відвідувачів. Це дало змогу експертам з будівельного 3D друку продемонструвати вражаючу швидкість принтеру. Крім того на виставці було представлене комплексне портфоліо рішень, яке стосувалось не лише надання технологій 3D друку для будівництва та сенсорного обладнання, а й послуги підтримки клієнтів включаючи: планування, затвердження, та реалізації проектів пов’язаних із друком. У технологіях друку ПЕРІ покладається на портальний принтер BOD2 від датського виробника COBOD та лідера ринку 3D друку, де компанія ПЕРІ має свою частку з 2018 року.

Інноваційна технологія MESH від компанії ПЕРІ відкриває нові можливості для завзятих архітекторів. Цей цифровий метод будівництва дозволяє виготовляти арматурні каркаси за допомогою автоматизованого процесу попереднього виготовлення. Спочатку створюється тривимірна решітка, яка служить одночасно риштуванням та армуванням і заповнюється спеціальною бетонною сумішшю. Це дозволяє економічно та ефективно створювати складні форми та конструкції без використання звичайних риштувань. Роботизована технологія була розроблена в ETH Zurich і використовується в промисловому будівництві в партнерстві з ПЕРІ і Sika з 2018 року.

 

Ключові технології для діджиталізації будівельних майданчиків

Винятковий інтерес у відвідувачів викликала екосистема PERI XR. Завдяки додатку PERI Extended Experience App ПЕРІ виводить мобільну 3D-візуалізацію проектів опалубки та риштувань на новий рівень, оптимізуючи комунікацію, безпеку та ефективність на будівельному майданчику. Завдяки віртуальній та доповненій реальності в Мюнхені почали стиратись межі між віртуальним світом, та реальним життям. На прикладі будівельного майданчика для проекту будівельних риштувань було спроектовано у фізичний стан разом із 3D моделлю. Це дає змогу працівникам на будівельному майданчику там менеджерам проекту в офісі ефективно спілкуватися одне з одним. Менеджери проекту можуть у віртуальному режимі прогулятись по будівельному майданчику незалежно від свого фізичного місцезнаходження, визначити потенційні проблеми, та переконатися, що процес встановлення обладнання виконується належним чином.

 

Нова система опалубки для простого будівництва в бідних та густонаселених районах

У співпраці з «Start Somewhere gemeinnützige GmbH» компанія ПЕРІ поставила собі за мету  допомогати покращувати умови життя для бідних та густонаселених районів.
На виставці Bauma була продемонстрована система TwistBlock Moulds, яка розроблялась спільно з компанією ПЕРІ. Ця система отримала Німецьку нагороду за інновації 2021 року у категорії «Будівлі та елементи». «TwistBlocks» — це пустотілі бетонні блоки ручної роботи, які є універсальною, багаторазовою, економічно ефективною та пожежобезпечною будівельною системою, розробленою спеціально для нетрів. За допомогою форм TwistBlock Moulds мешканці нетрів можуть самостійно виготовляти порожнисті бетонні як будівельні матеріали для власного житла. Таким чином вони самостійно можуть покращити своє місце проживання. Готову систему можна встановити, та демонтувати вручну, а також вона на 80% придатна для повторного використання. Блоки можна розташовувати під будь-яким кутом та без кутових крюків, щоб максимально задіяти ділянки такого типу будівель, які зазвичай мають нерівні поверхні.

У майбутньому пустотілі бетонні блоки вироблятимуть й самі жителі нетрів на невеликих заводах. Робочі місця та будівельна галузь буде створюватись безпосередньо на місці це значно здешевить їх вартість.

Пілотним проектом була школа в нетрях Кібера в Найробі/Кенія – вперше в історії будівля була повністю завершена за допомогою системи «TwistBlock». Проєкт спланував архітектор Олівер фон Мальм, засновник «Start Somewhere gGmbH». Для будівництва нового «Дитячого центру Олоо» на власному заводі було виготовлено 7200 блоків. Школа розрахована на 400 дітей, які наразі там навчаються. Компанія ПЕРІ щороку допомагає з будівництвом нових шкіл у рамках програми сталого розвитку.

 

Більша стійкість та ефективність для системи MAXIMO

Тема сталого розвитку також актуальна для перевірених часом продуктів, таких як щитова опалубка MAXIMO.

На виставці експерти з ПЕРІ розповідали про майбутнє опалубки, яка вражає своєю ефективністю та витривалістю. Розробки передбачають оптимізацію міцності рами, а також додавання інноваційного та стійкого покриття поверхні до панелей, що збільшить термін їх служби. Ще одна унікальна особливість у світі будівництва – це симбіоз опалубки та риштування. Завдяки новій функціональній навісній консолі можна буде приєднати MAXIMO з системою риштувань PERI UP безсітковим методом, відкриваючи  нові можливості, та ефективні способи доступу до опалубки.

У вдосконалену систему MAXIMO вбудовані рішення PERI RFID, які оптимізують логістику, та спрощують монтаж опалубки. Ця опалубка також зручна тим, що при її монтажі можна використати сканування мітки RFID, та ідентифікувати панелі – це значно спростить процес її використання. Завдяки міткам RFID також можна отримати інформацію про конкретні компоненти, інструкції зі складання, використання та відео про продукт у додатку PERI MATERIAL SCAN.

 

Інновації у галузі будівельних риштувань

На виставці Bauma ПЕРІ представила абсолютні інновації в галузі будівельних риштувань. Серед них – гнучка система огороджень, яка є ідеальним доповненням до комплекту риштувань PERI UP. Завдяки PERI UP Cladding риштування можна швидко огородити, що відповідає вимогам до погодних умов та захисту на будівельних майданчиках, а також має привабливий вигляд протягом реконструкції споруди. Практично безщілинна система корпусу забезпечує підвищений захист персоналу, оскільки не пропускає дощ, інтенсивне сонячне світло та мінімізує відчуття висоти. У той же час система достатньо прозора, для комфортного робочого середовища.

 

Система транспортування будівельних риштувань STS 300 також доповнила собою портфоліо. Відвідувачі виставкового залу ПЕРІ змогли на власні очі переконатись, як транспортна система зі знімними та складними кошиками оптимізує робочі процедури для будівельних риштувань.

 

Перспектива: Перетворення бачення у готові до ринку продукти

Як завжди, коли підбиті фінальні підсумки проведення виставки, відразу розпочинається підготовка до наступної Bauma 2025. ПЕРІ вже працює над оптимізацією існуючого портфоліо продуктів і послуг із подальшими доповненнями, щоб зробити будівельні майданчики у всьому світі ще безпечнішими, ефективнішими та економічнішими. До зустрічі на наступній виставці Bauma.